Miracole de crăciun !  fii erou! Fă un cadou!

Document

În scopul încurajării donării de sânge, proiectul „Donează Sânge, Fii Erou!” al Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România organizează în perioada 5-16 decembrie o campanie națională de donare de sânge la Centrele de Transfuzie Sanguină din România și la Centrul de Transfuzie Sanguină Chișinău.

Lipsa de sânge din spitale continuă să fie o importantă problemă cu care se confruntă sistemul medical din România, transfuziile sanguine fiind esențiale pentru pacienții care suferă de boli precum anemii severe, politraumatisme sau diferite forme de cancer. Organizăm această campanie ca să contribuim la creșterea numărului de donatori de sânge și dorim astfel să ne implicăm activ în ameliorarea acestei probleme de sănătate publică.

În cadrul campaniei, voluntarii proiectului – studenți mediciniști și elevi la școli postliceale sanitare – vor fi prezenți la 36 de Centre de Transfuzie din România și la Centrul de Transfuzie Chișinău, asistând personalul și donatorii și oferind premii.

Campania națională pe care o organizăm în luna decembrie este finanțată prin programul Start ONG, lansat de Kaufland Romania și implementat de Asociația Act for Tomorrow.

Mulțumim elevilor Școlii Postliceale Sanitare Vasile Alecsandri Focșani!