Asistentul Medical – Punte între starea de sănătate si boală a pacientului – Concurs pe meserii – Ediția a IV-a

Document

EI  SUNT  ASISTENŢII  MEDICALI  DE  MÂINE, CEI  DE CARE NOI TOŢI AVEM NEVOIE, ÎNTR-O  SOCIETATE  PLINĂ  DE PROVOCĂRI.

De ce e nevoie pentru a transforma un tânăr într-un profesionist în asistenţă medicală?
Deşi ne gândim la medici şi asistenți medicali doar atunci când avem nevoie de ei, pentru ca aceşti profesionişti , în mâinile cărora ne lăsăm sănătatea şi viaţa, să existe, e nevoie de mulţi ani de muncă, studiu şi bineînţeles practică, de proiecte educaţionale alternative, care pun accentul pe practică şi exerciţii aplicate, proiecte complementare la programa educaţională clasică ce pune bazele teoretice în domeniu. Un astfel de proiect educațional în care sunt implicate 8 școli sanitare, este Concursul pe meserii „ Asistentul medical – punte între starea de sănătate şi boală a pacientului”, Inițiat de prof. Țintaru Smaranda Anca, metodist, grad didactic I , Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău, în perioada 4-5 mai 2017, proiectul, a cărui desfășurare a fost întreruptă de epidemia de Sars – Cov. 2 în intervalul 2020 – 2021, a fost reluat cu ediția a IV a și s-a desfășurat la Colegiul „Mihai Eminescu” Bacău în zilele de 12,13, 14 mai 2022. Partener de la prima ediție a concursului, Școala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focșani a participat cu o echipă de șase elevi coordonată de profesorii : inspector Codrescu Claudia, PIP Mihalache Gabriela, PIP Savin Mihaela, la cele două secțiuni ale concursului : secţiunea probă scrisă şi secţiunea de verificare a abilităţilor practice.
Asumând participarea la concurs ca etapă a propriei pregătiri, elevii Școlii Sanitare Vasile Alecsandri Focșani, au ocupat și de această dată primele trepte ale podiumului laureaților :
Anul I:
Proba scrisa – locul I – eleva Antonia Pasnicu
Proba practică – locul II- eleva Amariei Irinuca Violeta
Anul II
Proba practică – locul I eleva Oana Elena Mihalache Mare
Anul III
Proba scrisă – locul III Anca Lungu
Diplome de participare cu un punctaj ce i-a situat sub linia învingătorilor, s-au acordat elevilor :
Diana C. Berdei (anul III) și Christian Ionescu (anul II). (Galerie foto)
Mulțumim echipei școlii organizatoare pentru managerierea concursului în spiritul întăririi comunicării între şcolile sanitare, creşterii calităţii actului educativ, dezvoltării spiritului de competitivitate a viitorilor asistenţi medicali .

Director, Prof. Natașa Marin