Proiectul „Donează sânge, fii erou!”

Document

„Donează sânge, fii erou!” este un proiect al studenților mediciniști din România și Republica Moldova ce are ca scop promovarea donării de sânge prin organizarea de campanii periodice la Centrele de Transfuzie Sanguină și prin distribuirea de informații cu privire la donare. Proiectul este organizat de studenții de la Facultățile de Medicină și de elevii de la Școlile Postliceale Sanitare din peste 15 orașe, iar numărul total de voluntari depășește 500.Elevii Școlii Postliceale Sanitare Vasile Alecsandri Focșani, voluntari în cadrul proiectului „Donează sânge, fii erou!” vor fi prezenţi la CTS Vrancea pentru a discuta cu donatorii şi pentru a-i ghida în Centrul de Transfuzie şi îi vor asista pe parcursul procesului de donare. Cu acordul personalului centrului şi al donatorilor, elevii vor participa la realizarea diverselor manopere, precum măsurarea tensiunii, a nivelului de hemoglobină, monitorizarea donatorilor. De asemenea, elevii vor oferi donatorilor suc, apă sau ciocolată”, a declarat Claudia Codrescu, profesor în cadrul Şcolii Postliceale Sanitare „Vasile Alecsandri” Focşani.

„Campania este binevenită în contextul în care în România există o criză de sânge pentru bolnavi. Stocul de sânge este în continuare scăzut, iar la nivel naţional se donează foarte puţin, sub doi la sută din populaţia României, deşi nevoia de sânge este zilnică”, a subliniat medicul Elena Dumitriu, şeful CTS Vrancea.

Proiectul se desfășoară în Vrancea în perioada 4-8 aprilie 2022, iar echipa „Donează sânge, fii erou!” își propune să crească conștientizarea importanței donării de sânge. Demograficul țintă al campaniilor este reprezentat atât de donatorii fideli, cât și de persoane care donează sânge pentru prima dată.

Dir. Prof. Natașa Marin

Link către comunicatul de presă: https://www.monitoruldevrancea.ro/2022/04/07/foto-elevii-scolii-postliceale-sanitare-vasile-alecsandri-focsani-implicati-in-proiectul-doneaza-sange-fii-erou/