“Învaţă astăzi ca să ai o șansă mâine” – proiect educațional derulat de Şcoala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focşani

Document

Tendinţele actuale şi de perspectivă ale învăţământului românesc ca și țintele strategice naționale privind sănătatea, nevoia continua de modernizare şi de adaptare a educaţiei la cerinţele dezvoltării social – economice a ţării în context European, necesitatea unităţii de scopuri şi principii în învăţământul românesc, importanţa cooperării interinstituţionale pentru o mai eficientă valorificare a resurselor umane şi materiale, sunt cauzele ce au determinat inițierea de către Şcoala Postliceală Sanitară „Vasile Alecsandri” Focşani a proiectului educaţional “Învaţă astăzi ca să ai o șansă mâine”.
Partener în prima etapă a proiectului – Spitalul Municipal de Urgență Moinești, unitate medicală etalon, cu standarde de etică și deontologie medicală de înaltă calitate, ce oferă elevilor noștri o viziune reală asupra abilităților și deprinderilor profesionale în domeniu asistenței medicale.
În prima etapă a parteneriatului educaţional s-a urmărit implementarea lecțiilor demonstrative prin transmiterea de cunoştinţe medicale, în timpul vizitelor de lucru în unități medicale similare, celora în care se derulează instruirea clinică de specialitate a elevilor școlii. Au participat 18 elevi însoțiți de două cadre didactice, prof. nursing Codrescu Claudia și PIP as. Savin Mihaela.
„Am avut o experiență unică prin vizita efectuată ieri 16.10.2019 la Spitalul Municipal de Urgență Moinești. Sunt plăcut impresionată de tot ce am văzut la acest spital, începând de la profesionalismul salariaților, fiecare la locul lui de muncă, până la aparatura folosită și aspectul tuturor secțiilor și spațiilor vizitate. Managerul spitalului, domnul doctor Cotîrleț ne-a demonstrat că există și se poate și la noi, în România, un alt mod de a vedea și a aborda pacientul și boala. Mult respect pentru atitudinea lor și profesionalismul de care dau dovadă” – Dima Maura, an II B
„A fost o experiență foarte interesantă, am întâlnit adevărați profesionișt, implicați, optimiști, deschiși la nou și dornici de schimbare ce îți inspiră încredere de la prima vedere ”- Antonela Petrea /IIA.