Campania ”Stop violenței în familie! Luați atitudine!”

Document

Campania ”Stop violenței în familie! Luați atitudine!” a fost inițiată de Inspectoratul de Poliție Județean Vrancea în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și se va implementa la nivelul celor patru școli postliceale sanitare din județul Vrancea : ”Vasile Alecsandri”, ”Ana Aslan”, ”Hippocrate, Carol Davila” până în luna iunie 2022.
Școlile postliceale sanitare au fost alese pentru implementarea acestui proiect, având în vedere specificul activităților viitoriilor absolvenți de a interacționa cu potențiale victime ale violenței domestice
Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au susținut astăzi prima activitate din campanie, la sediul Școlii posticeale sanitare ”Vasile Alecsandri”, unde, alături de elevi ai școlii, au fost invitați reprezentați ai tuturor partenerilor implicați.
Cei prezenți au primit informații cu privire la : cauzele violenței, factorii favorizanți, formele de manifestare, modalități de a recunoaște o victimă, consecințele devastatoare asupra tuturor celor implicați în fenomen, legislația în vigoare (cum se poate sesiza o faptă, intervenția poliției în aceste cazuri, condițiile de emitere a ordinului de protecție provizoriu).
Totodată, au fost vizionate două filme cu mărturii ale victimelor și sfaturi de la specialiști în domeniu. S-a discutat și despre aplicația gratuită, lansată de Poliția Română, de unde se pot obține în intimitatea propriei locuințe toate aceste informații prezentate mai sus.
Comunicat de presă IPJ Vrancea din 8 octombrie 2021